QUÈ ÉS?

 

El primer Banc del Temps, en endavant BdT, neix arrel d’una crisi econòmica com a proposta d’intercanvi sense moneda. Aquests es van expandir a diferents llocs del món, i esperaven solucionar alguns dels problemes que presentava l’economia de mercat. A l’actualitat, es coneixen diferents BdT’s en els que participen activament milers de persones.

El Banc del Temps de Mataró és un projecte sense ànim de lucre que facilita la SOLIDARITAT entre els ciutadans, enfortint les relacions socials i promovent la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial. A través d’aquest projecte es trenquen amb les lògiques de consum, ja que es cobreixen necessitats, sortint del sistema mercantil.

El Bdt és:

 

  • Un projecte d’acció comunitària, que promou les relacions positives entre persones, fomentant la creació de xarxes socials i el sentiment de pertinença a la comunitat.

  • promou valors com l’auto gestió, companyerisme, compromís, dignitat, humanitat, intercanvi, justícia social, respecte, solidaritat i sostenibilitat.

  • Un projecte que promou l’economia social i solidària, a través de l’ intercanvi d’habilitats, coneixements, serveis, fent valer el temps que ens dediquem uns i altres, d’una forma igualitària.

 

La cooperació entre les persones és una gran força que promou canvis i ens reforça a tots. Tant si ets dador o receptor, el BdT et dona la oportunitat de reforçar la teva autoestima i crear llaços comunitaris.

 

Tots sou benvinguts a la nostra comunitat!